top of page

הכלב פוחד להיכנס לרכב או שהוא דווקא מתלהב ומשתולל בזמן הנסיעה?

נסיעה ברכב עם כלב.JPG
כל בעל כלב נאלץ בשלב כזה או אחר לנסוע עם הכלב ברכב. אם זה לווטרינר, לפארק כלבים, לפנסיון כלבים, לחברים, למשפחה וכדומה.
ישנם כלבים שממש אוהבים לנסוע ברכב, להוציא את הראש מהחלון להרגיש את הרוח ולהעביר את הזמן.

אך לעומתם אנו נתקלים לא פעם בכלבים אשר מסרבים להיכנס לרכב, חוששים, פוחדים ואף עלולים לפתח חרדה מהעלייה לרכב. אם מדובר בכלב קטן אנחנו פשוט מרימים אותו ומכניסים לרכב אבל אם מדובר בכלב גדול וחזק, אז התהליך הופך קשה ולא נעים. 
מומלץ לטפל בתופעה גם אצל כלבים קטנים וגם אצל כלבים גדולים כיוון שברגע שאנחנו מעלים את הכלב לאוטו בכוח עם הפחד והחשש אז המצב מתדרדר ומתפתחת חרדה שיכולה להחמיר עם כל עליה לרכב.

הפחד אצל הכלב מופיע בשני מצבים: 
1.    כאשר הכלב טרם נחשף לרכב וזו הפעם הראשונה שהוא עולה על הרכב.
2.    כאשר בוצעה חשיפה לא נכונה והכלב כבר פיתח חרדה מהרכב.
חשוב לציין שבשני המצבים הטיפול זהה, אבל כאשר מדובר בכלב שכבר פיתח חרדה אז הטיפול צריך להיות יותר אינטנסיבי כלומר הפעולות צריכות להתבצע בתדירות גבוהה יותר, עם יותר סימולציות וחזרות ולתקופה ארוכה יותר.

אז כיצד נוכל להרגיל את הכלב לעלות לרכב ללא חשש ולנסיעה רגועה ברכב?
קחו אתכם חטיף או צעצוע שהכלב לא יסרב לו. 
גשו לרכב עם הכלב ופתחו את הדלתות. 
הניחו את החפץ כמה שיותר קרוב לכניסה לרכב ובחנו האם הכלב נכנס אחרי הצעצוע/חטיף, לאחר מכן תתחילו לשים את הצעצוע/חטיף במקום עמוק יותר ברכב.
במידה ולא, כנסו אתם ראשונים לרכב והציעו לכלב את הצעצוע/חטיף מתוך הרכב עצמו. 
פעולה זו, בדרך כלל, תעלה את רמת הביטחון של הכלב ותגרום לכלב רצון גדול יותר להשיג את הצעצוע/חטיף מאשר הפחד או הסירוב להיכנס לרכב.
שימו לב את התרגול יש לעשות בשלב הראשון כאשר הרכב אינו מונע, בשלב השני תעשו את אותן פעולות כאשר הרכב מונע ובשלב השלישי אתם כבר יושבים מקדימה והכלב נכנס מאחור לבד.
בכל שלב שהכלב מצליח, תנו לו חיזוק חיובי, "כלב טוב", ליטוף וכדומה.
דרך נוספת להרגיל את הכלב לרכב היא דרך משחק. שחקו עם הכלב בקרבת הרכב במשחק שהוא אוהב לרדוף אחריו, השאירו את דלת הרכב פתוחה, זרקו לכלב את המשחק בסביבת הרכב, לאחר מספר פעמים זרקו את המשחק לתוך הרכב. לעיתים, הכלב לא יחשוב פעמיים וייכנס אחרי המשחק. במצב כזה תנו לו חיזוק חיובי. המשיכו ככה מספר פעמים.
שימו לב גם כשהכלב עולה בקלות לרכב רצוי שבנסיעות הראשונות או בכלל יחכה לו צעצוע/חטיף בתוך הרכב. 
דבר נוסף שחשוב לדעת כלב עלול להקיא בזמן הנסיעה מסיבות רבות כגון: אוכל בסמוך לנסיעה, התרגשות או לחץ, נסיעה עם המון סיבובים וכו, זה טבעי, בעיקר בנסיעות הראשונות. 
על מנת למנוע זאת ככל האפשר, יש להימנע מלהאכיל את הכלב כארבע שעות לפני הנסיעה.
בנסיעות ארוכות (שאורכות מעל שעה) תכננו עצירה במיוחד ועשו טיול קצר עם הכלב. 
לעיתים מהלחץ הכלב ירצה לבצע את צרכיו.
והדבר האחרון והחשוב ביותר שמרו על הבטיחות של הכלב בזמן הנסיעה. על מנת להגן על הכלב בעת הנסיעה, קישרו את הכלב ברצועת בטיחות (יש כאלה מיוחדות לכלבים שמתחברות לרתמה) רצועה כזאת תקטין את הטלטולים וגם תגן על הכלב במקרה של עצירה פתאומית. או השתמשו בכלוב הטסה (כלוב סגור - מתאים לנסיעות בעיקר לכלבים מסוג קטן).


שלכם
מאולפים בשזור
אילוף כלבים מקצועי ופנסיון כלבים מפואר.
bottom of page